MEDIA

Voor dit project zal er gebruik gemaakt worden van een aantal moderne communicatiemiddelen, zoals de weblog. Het aandeel hiervan wordt hieronder uitgebreid toegelicht.
 

Weblog

Onze internationale krant (terug te vinden op http://www.bloggen.be/actuaclassy) is een weblog. Het internet bevat heel wat definities over wat een weblog nu eigenlijk is, de ene definitie al wat duidelijker dan de andere. Hieronder worden er 2 weerhouden.

Een weblog, of ook wel blog, is een website die regelmatig - soms meerdere keren per dag - vernieuwd wordt en waarop de geboden informatie in chronologische volgorde (op datum) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. ...

Een weblog, of blog, is een site in een dagboekstijl. De maker, de weblogger of blogger, plaatst links naar andere webpagina's die hij of zij leuk of interessant vindt. Deze links zijn vaak voorzien van een (kort) stukje commentaar van de weblogger.

Een weblog wordt over het algemeen vaak geüpdatet. De fanatieke bloggers schrijven meerdere malen per dag nieuwe stukjes. De nieuwste berichten komen altijd bovenaan de pagina te staan.

Via DIT stappenplan wordt je aardig op weg geholpen om berichten toe te voegen aan onze weblog.